top of page
Foto van schrijverYannique

5 creatieve manieren om op een andere manier kleur in je interieur te verwerken

Bijgewerkt op: 13 mrt. 2023

Ben jij niet zo van de kleuren maar vind je witte wanden toch een beetje saai? Dan deel ik graag hele mooie tips met je om op een subtiele manier kleuren in je interieur te verwerken. Daarbij vermeld ik ook de accounts van Instagram waarvan ik deze inspiratie vandaan haal.


1. House Safari - Color blocking your wall

@housesafari oftewel Dave Widmer uit Zwitserland heeft een mooie mix gemaakt door vintage design items te combineren met een eenvoudige basis. De kleurvlakken op de wanden in rustige tonen connecten de verschillende stijlen interieur met elkaar tot een mooi geheel. Deze creatieve manier kan makkelijk worden aangepast en kan je elke seizoen of jaar veranderen.

2. VT Wonen in samenwerking met Werk aan de Muur - Laat kunst eruit spatten

Mocht je de de stap om je muren te schilderen nog te groot vinden begin dan met een kleurvlak achter je kunstwerk. Op deze manier kan je je kunst eruit laten spatten! Mocht je van een klassieke stijl houden, dan ben ik erg fan om rondom je kunstwerk op de wand een subtiele sierlijst te doen.

3. Vestingh - Kalkverf en Cementum

Hou je niet van het vlakke effect van muurverf? Kies dan voor kalkverf of cementverf. Hiermee creëer je een wolkerig/southern/Arabisch sfeer in je huis. Het is een product wat heel erg makkelijk aan te brengen is! Je hebt creëert er een 'wow' factor mee in je huis.

Kies voor terra kleuren als je van een Arabische sfeer houdt. Of voor zandtinten als je weg bent van de Japandi trend. Het is stoer en dromerig tegelijkertijd. Mooi voor in de slaapkamer of woonkamer maar ook voor in je keuken of badkamer toepasbaar door de speciale coating!

4. Dennisvonnazareth - Accenten van kleur

@dennisvonnazareth heeft een rustige sobere inrichting met grafische accenten en leuke design items. Hij gooit er her en der een lekker fel kleurtje in wat weer een leuke twist geeft aan het interieur. Zonder deze items zoals de kist, schilderij en gekke gekleurde stoel was zijn interieur wat gewoontjes. (Laat je niet verlekkeren op het prachtige plafond!) Hier zie je dat een vrij gewoon interieur ook door rustige tinten en een leuke mix van items heel spannend kan worden gemaakt.

5. Theobert Pot - Durf met kleur

@theobert_pot bekent van onder andere 'BinnensteBuiten' geeft graag de wanden in zijn woning een nieuw kleurtje. Zijn woning is langzamerhand kleiner geworden door al die lagen verf. Zijn meubels en accessoires zijn vaak ook heel erg kleurrijk en passen ook altijd bij zijn keuzes in kleur. De kleurkeuze zit dan ook in de rustige natuurgetrouwe tonen. De balans zit bij hem in de eclectische mix van meubels, design, accessoires en kunst. Hij durft! Jij ook?

Zou je graag willen dat ik met je meekijk naar jou interieur en hoe je daarin wat kleur kan toevoegen? Ik kijk graag mee naar wat past bij jou huidige interieur en wat leuke creatieve ideeën zijn. Kijk hier naar het aanbod.

Comments


bottom of page