top of page
Foto van schrijverYannique

Vintage Vibes - 8 Verbluffende Interieur Trends

Hierbij weer een nieuwe post over de trends waar ik graag mee werk voor mijn klanten. Deze trends spelen een maatschappelijke rol en geven een mooie draai aan je interieur. Ik haal veel inspiratie uit trends en verwerk ze graag mijn ontwerpen.


Graag vertel ik jullie over de Vintage Vibes trend.


De vintage trend loopt al enige tijd maar ik blijf een fan van deze trend. Het is mooi dat oude vintage spullen weer een nieuw leven krijgen en een accent krijgen binnen het interieur. De trend is ontstaan vanuit de economische recessie waar we in 2008 mee te maken kregen. Nieuw was duur en tweedehands is goedkoper en uniek. Deze trend was vooral van kracht bij de millennials die heerlijk konden speuren op rommelmarkten en kringloopwinkels. Je kleedde je interieur af met gekke vintage vazen en jungle aan planten. We creëren een bewustzijn van wat voor

milieu-impact nieuwe producten uit (vaak) 3e wereld landen hebben. Maar daar waar het aanschaffen van duurzame merken voor sommigen nog te duur kan zijn, biedt vintage een mooi en betaalbaar alternatief om toch je steentje bij te dragen aan het milieu.


Wat snel naar voren komt in deze trend zijn oude Scandinavische houten dressoirs. Deze zijn verfijnd in hun afwerking en mooie naaldhak pootjes. Velours en behang met mooie prints is ook niet weg te denken in deze trend. Mooie vintage lampen, tegeltjes en een scala aan planten. De kleuren in deze trend zijn warm en goed te combineren met donker hout. Materialen zoals brass zie je in de details van accessoires en verlichting.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page