top of page
Foto van schrijverYannique

Japandi - 8 Verbluffende Trends


Welkom, hierbij lees je mijn eerste blog over interieur. Ik werk al een paar jaar als interieur stylist en ben sinds een jaar mijn eigen bedrijf gestart! Graag vertel ik je alles over je interieur, als ik begin met praten ben ik niet te stoppen!


Om mijn klanten te helpen om hun droom interieur waar te maken werk ik graag met tijdloze interieurs maar verwerk ik er ook trends in. Deze trends heb ik verwerkt in 8 verschillende moodboarden. Deze stuur ik na een intake gesprek door naar de klant om erachter te komen welke stijl of stijlen ze mooi vinden. Ik vertel je graag over deze trends en hoe ze ontstaan. Laten we beginnen!


Japandi, Wabi-Sabi

De Japandi trend is een mix van Japanse eenvoud en minimalisme en Scandinavische natuurlijke & stoere elementen. De kracht wordt gehaald uit de grillige elementen uit de natuur. Imperfecte geglazuurde tegeltjes, robuuste details zoals een stoere keramische vaas. Maar de wand en vloerafwerking is glad maar heeft een natuurlijke uitstraling zoals kalkverf of beton ciré. Producten zijn duurzaam gemaakt voor een langere levensduur en betere verwerking voor de aarde.


Het 'ontspullen/Konmari' hoort ook echt bij deze trend. Zoals de opruimgoeroe Marie Kondo in het leven heeft geroepen. Waar eerst een piek was van het consumeren, heeft de Japandi trend er voor gezorgd dat mensen juist gaan opruimen, minder waarde hechten aan spullen en producten. Het is als ware een levensfilosofie geworden, Wabi-Sabi. Het staat voor leven in het nu door de kracht van imperfectie en onvolmaaktheid. Tegenwoordig zijn mensen meer bezig met hun innerlijke rust en balans. Want rust in het huis is rust in het hoofd...


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page