top of page
Foto van schrijverYannique

Tijdloze trend - Mid century modern

Vintage vibes is inmiddels omgeslagen en is gegroeid naar een veel meer tijdloze "trend". Tja, want trend mag je het dan natuurlijk niet meer noemen. In de stijl van Mid Century Modern wordt het veel meer gebruik gemaakt van design meubels. En design is nou eenmaal tijdloos en verliest niet of nauwelijks waarde. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke zachte kleuren en warme materialen zoals webbing en notenhout. De inrichting is minimalistisch met mooie eye-catchers zoals een Ikari lamp van Isamu Noguchi, een prachtige fauteuil zoals de Rolly Polly Chair van Faye Toogood of de Camaleonda bank van B&B Italia. Het zijn een beetje gek uitziende meubels, maar dat houdt de bijzonderheid en waarde hoog. De trend "Mid Century Modern" heeft iets kunstzinnigs en unieks.


Rolly Polly Chair van Faye Toogood

Ikari lamp van Isamu Noguchi & Camaleonda bank van B&B Italia


Materialen

Binnen deze stijl wordt ook gebruik gemaakt van luxe materialen, zoals velvet, notenhout en wollen berbers uit Marokko. De materialen zijn zacht en stralen rust en sereniteit uit. De kleuren zijn ton-sur-ton in kleurschakeringen van beige en bruin. Het notenhout zorgt voor een stoer detail binnen de zachte materialen. Je decoreert het af met mooie keramieken vazen, grote planten en vondsten uit verre vakantie bestemmingen.

Notenhout aan de muur

Iets waar waarschijnlijk een hele boomer generatie een trauma aan heeft overgehouden, vindt de nieuwe generatie dit geweldig mooi. Houten wandpanelen aan de muur. Schrootjes zag zie je nog vaak binnen de interieurs van jaren 70 huizen, maar heeft nu echt een comeback gemaakt! Het brengt warmte en de akoestiek gaat erop vooruit.

Het notenhout is een vrij aanwezige kleur dus je kan er dan voor kiezen om de wanden verder wit te houden of om te kiezen voor een warme zand/crème kleur.


Walnoten keuken

De keuken

Een houten keuken heeft ook als ware een comeback gemaakt. Je combineert het mooi met een strak marmeren of keramieken werkblad. Daarnaast houd je de inrichting rustig en bewaar je zo veel mogelijk pannen en apparatuur in de daarvoor bestemde opbergruimtes. Je decoreert je keuken af met een mooie vaas, plant of keuken boeken. Een prachtige eye-catcher zoals lamp of koffiezet apparaat mag zeker niet ontbreken.








Inrichten maar!

Ben jij ook weg van deze stijl? Maar weet je niet goed hoe je het uit de vingers moet krijgen? Hierbij help ik je natuurlijk graag! Ik begeleid je hele proces om je interieur om te vormen tot dit prachtige tijdloze design.

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page