top of page
Foto van schrijverYannique

Van tussenwoning naar een royaal villa gevoel

Intussen is het project al een jaar afgerond maar nog steeds wilde ik graag over dit huis schrijven. Want voor mij is het parade paardje van alle projecten die ik tot nu toe heb afgerond. De crème de la crème! Dit is het project waarom ik voor mijzelf ben begonnen!

Ik neem jullie mee in het proces.


De bewoners van deze VINEX-tussenwoning hadden een lat relatie en wilden nu gaan samen wonen. Het huis van haar partner was verkocht en besloten in het huis van de vrouw des huizes te gaan wonen. Het is ook echt een heel fijn huis aan een plantsoen met leuke omwonende buren. Doordat het andere huis goed verkocht was hebben ze besloten een uitbouw te gaan doen.



De nieuwe indeling

De klant wilde erg graag een nieuwe keuken aan de voorkant van het huis en wonen in de nieuwe uitbouw. Voorheen was aan de tuinkant een kleine U-keuken en aan de voorkant was een kleine woonkamer. De oude woonkamer voelde altijd erg onlogisch en de keuken was altijd erg klein. Door de nieuwe uitbouw kregen ze zeeën van ruimte terug. Ik heb besloten om een schets te maken van de keuken die de volledige lengte van het huis benutte, die de lengte accentueert.


3D tekening van de keuken - KVIK Leiderdorp


Niet zonder slag of stoot

Al snel wisten de bewoners wat ze wilden. De verbouwplannen waren er toch al dus waarom doen we het niet meteen goed? Nieuwe vloer & vloerverwarming dus kunnen we net zo goed de leidingen verleggen en elektra aanpassen.

Een paar maanden moesten ze op een slaapkamer bivakkeren. Klein elektrisch fornuisje en afwassen bij de buren. Ook plakten ze er een kleine vakantie aan vast om wat dagen door te komen. De Corona kwam ook nog even om de hoek kijken en zo liepen de vertragingen al aardig op. Uiteindelijk heeft de verbouwing 6 maanden geduurd maar de bewoners vonden het gelukkig meer dan waard!


Inrichten maar!

De meeste meubels werden hergebruikt. Alles was nog in een hele mooie staat. Een stoere leren Italiaanse bank, een mooie roestkleurige vitrinekast en een mooie robuuste ronde eettafel. Alles paste meteen mooi in het geheel. De stijl die de bewoners hadden heb ik meegenomen in het kiezen van de keuken en vloer. Stoer & robuust gecombineerd met strak en Scandinavisch. Gelikt met een ruw randje.

De kunstwerken kregen weer een nieuw plekje en daardoor oogde de ruimte als een ware galerie, alles is met oog voor detail geplaatst of opgehangen.

Mooie zachte natuurlijke kleuren en duurzame materialen waren erg belangrijk voor de bewoners. Zo krijgt de woning een tijdloze uitstraling en kan het weer jaren voort.


Een paar jaar later

"Elke keer als ik mijn huis instap heb het gevoel van blijdschap. We genieten elke keer van de verbouwde beneden verdieping. De uitbouw en de keuken heeft zo veel toegevoegde waarde. Heel veel licht komt het huis binnen en de tuin is vervlochten met de woning. Elke ochtend kijken we in het groen."


"Ik dacht in eerste instantie dat ze met een ontwerp zou komen waarbij de keuken en de woonkamer op dezelfde plek zouden blijven."


"Je hebt twee ontwerpen gemaakt met onze wensen. We waren blij en verrast met ontwerp nummer drie! We waren gelijk overtuigd dat het dat ontwerp moest worden. Ik had zelf echt niet kunnen bedenken dat er over de gehele lengte van de kamer een keuken annex verlaagd dressoir zou komen tegen de muur. Ook niet dat de keuken en woonkamer van plek zouden ruilen. Samen met Yannique en het team hebben we het plan voor ogen waar kunnen maken en we genieten er nog elke dag van!"



Comments


bottom of page